dilluns, 15 de juny del 2009

LA CRISI COMENÇA A FER EFECTES NEGATIUS ALS AJUNTAMENTS

Ja ha sortit publicat en un mitjà de comunicació que Palafolls vol que part de la factura de la Policia Local la pagui la Generalitat de Catalunya. Aquesta situació ve donada perquè els ajuntaments fem front a moltes despeses que no ens pertoquen i en moments de crisi, o més ben dit, en moments en què els ingressos de les administracions locals es redueixen, es comencen a buscar solucions a les problemàtiques que això genera.

En el cas del nostre ajuntament, em sento molt satisfet de la gestió que s’ha fet durant els deu anys que fa que sóc alcalde, ja que l’augment de plantilla a les diferents àrees s’ha fet amb molta mesura, intentant buscar la persona més adequada per cobrir les necessitats que se’ns anaven plantejant.

Gràcies a la formació del personal i a la confiança que hi hem dipositat, ens trobem que tenim uns recursos humans molt eficients i que resolen la feina que els toca fer, amb eficàcia i gran professionalitat.

Ja ho he explicat altres vegades, l’Ajuntament de Dosrius és l’administració local que proporcionalment té menys treballadors pel nombre d’habitants que té.

Sí que podríem tenir el doble de policies, o una brigada més nombrosa, o molts més administratius i tothom acabaria fent feines i, fins i tot, justificant el seu sou, però la clau està en què la feina que s’hagi de fer surti amb el mínim d’efectius possibles.

En el cas de la policia, Palafolls la va crear l’any 2003 i en aquests moments té 16 efectius. L’Ajuntament de Dosrius en té set. Gran diferència a l’hora de pagar sous. Per això, l’alcalde de Palafolls es queixa que no pot fer front a aquesta despesa.

Anys enrere, vàrem tenir conflictes amb la policia local de Dosrius. Exigien molts més efectius, molts més cotxes per patrullar, però crec que va ser encertada la decisió de mantenir-nos en aquest número, malgrat que hem d’intentar anar augmentar els efectius, però jo penso que amb més efectius la qualitat del servei no milloraria proporcionalment.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues mira si quieres te digo un par de sitios de donde puedes recortar pasta
Coordinadora 30.000 al año
Regidores 70.000 al año
Saludines

Anònim ha dit...

"DESPESES QUE NO PERTOQUEN" según sus mismas palabras: Descoordinadora de nada, algunos regidores/as inutiles, algunos elementos de la escuela de Natura (chupopteros que no cumplen con sus jornadas y que los demas administrativos se hartan de justificar su ausencia), donaciones a asosiaciones afines al partido, manos libres para el coche del alcalde, compras de fincas a precios desorbitados, y muchos más, mire si se podria ahorrar.

Un gilipollas que le voto.

Anònim ha dit...

"l’Ajuntament de Dosrius és l’administració local que proporcionalment té menys treballadors pel nombre d’habitants que té."

Sí, i també l'alcalde amb el sou més alt proporcionalment al nombre d'habitants! serà pere compensar, no?

Quins collons! Abaixis el sou, el seu i el dels regidors, i ajudi una mica a la pobra gent de Can Canyamars, que contribueixen, amb el seu IBI a canvi de NO RES, a que pugui presumir tant de comptes sanejats, i de pas a que pugui tenir un sou tan elevat en comparació amb el nombre d'habitants del poble!

PER NO PARLAR DEL MÉS GREU, EL CONVENI A CANVI DE 4 PALMADETES A L'ESQUENA DEL PARTIT, PER PORTAR A DOSRIUS LES ESCÒRIES, NO HO PODEM DEIXAR PASSAR, INFORMEU-VOS DELS EFECTES NOCIUS DEL QUE ENS VOLEN PORTAR AL POBLE, DIGUE'M NO, FEM-LO FORA!

ESCÒRIES NO, ELECCIONS ANTICIPADES O REVOLTA POPULAR!

Anònim ha dit...

Las elecciones municipales no pueden anticiparse asi que solo queda la REVUELTA POPULAR

Anònim ha dit...

N´HI HA GENT QUE ES PREGUNTA EL PER QUE D´AQUET CARREC DE CONFIANÇA DINTRE DEL EQUIP DE GOVERN, SI FINS I TOT LA MAJORIA DELS REGIDORS NO LA VOLEN I NO ELS DEIXA TREBALLAR.
LA GENT COMENTA QUE EL SR. BATLLE PODRIA AMAGAR ALGUNA COSA I EL CARREC DE COFIANÇA HO SAP.
ELS MES MAL PENSATS FINS HI TOT DIUEN QUE PODRIEN TINDRA UN AFFER.

Anònim ha dit...

"però crec que va ser encertada la decisió de mantenir-nos en aquest número, malgrat que hem d’intentar anar augmentar els efectius, però jo penso que amb més efectius la qualitat del servei no milloraria proporcionalment."

Incongruència. Diu que va fer bé de mantenir el número de policies, diu que han d'augmentar efectius i alhora diu que si augmenten efectius no millorarà el servei. Si toquem totes les tecles, segur que n'encertem alguna.

Recordo que el programa electoral del PSC de l'any 2003 parlava d'augmentar la plantilla de la policia local. En aquell moment ja n'hi havia set.

Augmentant la plantilla de la policia, la qualitat del servei no milloraria. Es mantindria. El que augmentaria seria la quantitat del servei. Resulta que a les nits, entre setmana, no hi ha vigilància. Resulta que hi ha agents que doblen torns (quina qualitat de servei).

Per tal de cobrir les 24 hores al dia, els set dies de la setmana, calen, al menys, 14 efectius.

Val a dir que dels set efectius que hi ha actualment, només 2 (o 3 com a molt) són policies. La resta estan pendents d'entrar a l'Escola de Policia. Per tant (sense desmereixer ningú), personal poc format.

Un cop són policies, tenint en compte que cobren uns 300 Euros menys cada mes que la Policia Local de Mataró, quan tenen la oportunitat, marxen. Només cal recordar una mica la quantitat d'agents que han anat passant.

En èpoques de crisi (on els index de robatoris es disparen), no estaria de més invertir en seguretat, encara que només sigui amb finalitats dissuasòries.

I, per cert, l'Alcalde de Palafolls, també és socialista.

J.L.Rueda ha dit...

Este hombre no conoce la vergüenza.

La REVUELTA POPULAR se esta gestando poco a poco, ahora lo que es necesario es que cuando se convoquen actos desde la plataforma, todos vayamos a los mismos, desde el sillón de casa la Revuelta no funciona.

Por cierto me he enterado que el control de alcoholemia que montaron en el concierto, fue para controlar al Caudillo y a sus colegas que se pusieron hasta el culo de cava.

Saludos.

Anònim ha dit...

Es curiós que el sr. Batlle parla bàsicament en termes d’empleats públics de la Policia Local i del afer denuncies que varem sortir a la llum pública com si fos una practica inhabitual.
Curiós que el dissabte 13 de juny faci una acte de prevaricació greu, cridant per a benefici propi (enrabiat pel acte musical que li havia fet ombra) a la Policia Local i això es motiu de denuncia a la Conselleria de Interior, els jutges i l’opinió pública.
Curiós que el diumenge dia 14 de juny faci un escrit en su blog centrat en el reconeixement, no dels empleats públics en general, si no als Policies en particular, quan sap que ha fet una enrabiada que pot tenir un desenllaç molt greu. Almenys dintre de dos anys anys quan hagi canvi de Batlle, puguin aflorar les cacicades, il.legalitats i pèrdues de credibilitat política i democràtica.
Seria a ben segur més curiós que en aquest Ajuntament de Dosrius els ciutadans del poble puguessin proposar un ERE ( ho dic sincerament, ja vegieu que ha pasat amb el seu amic Molina i que no ens foti en una més grosa que les escòries), no per reduir costos únicament, si no per reduir ineptes, pitxa pins, abraza farolas, i al cap i a la fi aquell que no té capacitat per navegar amb dificultats, solsament amb impostos i torpedejant les butxaques dels vilatans.

Un que no li va votar hi ho va avisar. Cap a la revolta organitzada.

Anna García ha dit...

El ayuntamiento ahorra aumentando la inseguridad ciudadana...muy bien!!
Yo pienso que si no necesitamos más policia es gracias a la conducta ejemplar de los ciudadanos que habitan este municipio...seguro que tampoco necesitamos alcalde!!Un alcalde que se dedica a firmar convenios que empeoran la calidad del aire del pueblo que gobierna, que necesita que sean los vecinos los que vigilen que aquí se viva mejor, que necesita a los vecinos para que hagan el trabajo en Can Canyamars mirando proyectos para encontrar errores...
Bien mirado, al final, igual necesitamos más a la policia que al alcalde.

Por cierto, en la página web del ayuntamiento de Palafolls se puden consultar los plenos. ¿Para ellos no existe la ley de protección de datos?...

Un saludo,

Anònim ha dit...

Ep! Tranquils! L'excel·lentíssim no ens enganya!
L'administració local de Dosrius és la que proporcionalment té menys TREBALLADORS. La raó és que de gent que hi treballi n'hi ha molt poca, i les rèmores que es toquen la panxa tot el dia o que fan la seva feina a mitges no conten...encara que cobrin.

Anònim ha dit...

Mare meva! primer de tot lo de la persona de confiança penso que està fora de lloc, algú s'ha molestat a saber quines son les seves feines i si les fa? ah no és veritat només s'ha volgut saber que cobraba es veritat... i si no aneu a mirar el seu despatx perquè us puc ben assegurar que és de les persones que fa més hores i més feina en les mateixes hores que altres persones regidors i regidora (alguns es clar) i ho dic amb coneixement de causa... Per altra banda si que n'hi ha més d'una que té l'oficina a qualsevol dels locals hostelers de la població, si no le trobes en un la trobes en una altre dins el seu horari laboral, però al despatx quasi mai, però això sí a les reunions que no falti no sigui cas que no cobri... i la feina a mig fer o sense fer... I per altre banda lo de la policia local és ben cert que no es pot estalviar en la seguretat. Necessitem més personal policial ja sortit de l'acadèmia i al menys un cotxe més. Amb tres nuclis urbans, un sol cotxe és ben ridícul i fàcil de fer tornar boja a la Local qui vulgui fer alguna malifeta, mentre estan en un lloc ells estan a l'altre i així no s'arriba a temps i a les nits ni en parlem, que això moltes vegades és de rallye.
Última opinió referent a la persona amb càrrec de confiança, amb la seva vida personal sigui cert o no, que en faci el que vulgui mentre faci bé la seva feina, que la fa bè sento dir-li a qui més li tingui manía, que ho sé amb coneixement. Només un grupet de regidors que li va al darrera a una regidora com a gossets, que fan i creuen el que vol, no em donen confiança com perquè la vulguin fora sense criteri propi i sense demostrar el perquè la volen fer fora, perquè per gandula no serà, la veritat....
Si possessim la balança aquest càrrec de confiança li dona més pes que a quatre regidors/ra que quasi mai hi son...
No recordo que hagi hagut tant mal ambien a l'ajuntament com ara desde les últimes el·leccions, em sembla Josep que la vas pifiar amb la llista, ho sento... però la última novetat de la llista electoral ha provocat un enrevessat ambien a la casa consistorial. Espero que això canvii aviat, perquè entre això i els comentaris que es fan respecte a les concesions esportives, això fa que s'enfonsa.