divendres, 9 de setembre del 2011

Prendre decisions quan es té responsabilitat de governar, o no

A l’actual sistema hi ha gent governant i persones que estan a l’oposició. És molt fàcil des de l’oposició anar dient com s’ha d’actuar o quines decisions han de prendre els que tenen la responsabilitat d’anar decidint dia a dia.

Ara amb tot això de la modificació de la Constitució s’ha vist clarament que els que s’hi juguen poc, perquè saben que ni ara ni més endavant decidiran, van fent exclamacions i tenen actituds molt de cara a la galeria, però jo considero que era de vital importància fer aquest canvi tan aviat com fos possible, ja que portem molt de temps amb feblesa, fruit de la crisi tan llarga que estem patint i en aquesta societat que tot succeeix tan ràpid, molt més del que ens agradaria, cal prendre decisions urgents.

Aquest canvi de la Constitució limitant l’endeutament de les administracions és vital, ja que si l’administració pública, a conseqüència de la seva situació d’endeutament, no pot fer inversió, això repercuteix molt directament en l’economia del dia a dia.

Posarem un exemple, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’any 2009 va invertir uns 350 milions d’euros en infraestructures. Per a aquest exercici té previst invertir al voltant dels 25 milions d’euros, a causa del seu endeutament, i així podríem anar dient i escrivint molts exemples.

Entenc que partits com CIU, ERC i ICV es belluguin pel tacticisme polític i electoral, però qui té la responsabilitat sap que la decisió presa, a mitjà termini, ens pot anar molt bé.

El cas que és especial és el del Sr. J.A. Duran i Lleida que mai ha tingut competències de gestió i sempre diu allò que han de fer els altres. A sobre, surt com el polític més ben valorat, perquè mai se li pot reclamar haver pres una decisió incorrecta.

3 comentaris:

L'Albert ha dit...

Home jo veig lògic que si una infraestructura (i l'agencia catalana del aigua fa infraestructures )te una vida útil de 200 anys la inversió es pagui en mes d'un exercici el que vol dir que aquell any serà deficitari.

Si pel motiu que calgui hem de fer hospitals o escoles, dons es fan i ja ho anirem pagan, tal i com fa una família amb la vivenda, l'any que la compra te un dèficit enorme però es va pagant cada mes poquet a poquet, això no es mala gestió.

Es molt pitjor no tenir escoles, hospitals o viure al carrer.

El que es mala gestió es llençar els diners en tres projectes, deixar a les persones en una situació pitjor de la que estaven i anar dient mentides.

El que han fet PP i PSOE es posar se de genolls al davant dels banquers, incapaços de fer altre política que anar a pidolar.

Quins ridículs que hem vist fer al nostre president del govern els últims anys, no cal que també el facin altres membres del partit, amb ell ja van sobrats.

Anònim ha dit...

Josep, la teva capacitat de reinventar-te no té límits. No fa gaire, estaves lloant el pacte d'esquerres que va deixar la Generalitat com un solar.

I ara, com que toca, beneeixes el pacte PSOE-PP. Potser ho entens tant i tant bé perquè no deixa de ser el que has fet a Dosrius.

Ah! i de polítics que no han tingut mai competències n'hi ha molts a molts partits. En Zaragoza i l'Iceta, per exemple al PSC. I aquests no només no són els més ben valorats, sinó que, a més, han castellanitzat i en ultima instància han enfonsat un partit d'arrels catalanes.

A més, si refresques la memòria, recordaràs que en Duran va ser Conseller de Governació. Fas afirmacions d'indocumentat.

Anònim ha dit...

Tant ruc com imprecis. La bona gestio i el deute no són incompatibles. El que es incompatible es els parasits com tu i la bona gestio. Plega i deixa d'enfosar aquest poble.