divendres, 17 de setembre del 2010

QUINA SATISFACCIÓ SER PROPIETARIS DEL POU DE GLAÇ!


Aquestes últimes setmanes he pogut comprovar el valor del Pou de Glaç de Canyamars i de i tot el seu entorn.

Quan es va fer l’esforç d’adquirir-lo, ara fa tres anys i mig, van sorgir algunes crítiques dient que el cost de la seva adquisició podia haver anat destinat a altres necessitats del municipi, però ho hem explicat moltes vegades, la subvenció que ens va donar la Diputació de Barcelona era per a aquest tema en concret. No ens l’hagués donada per asfaltar carrers, ni per arranjar dependències municipals, ni per ajudar a fer cap altra política del dia a dia d’aquesta administració local.

Ara ja li donem contingut. El tema dels casaments va calant d’una manera important. Durant les últimes setmanes hi ha hagut una mitjana d’un casament setmanal i així anirem continuant.

Fins i tot, estan programats reportatges de TV que quan s’emetin faran una promoció espectacular de Canyamars.

També he captat que molts esdeveniments esportius i passejades tenen el Pou de Glaç com a referència i demanen explicacions de la seva història. Explicació que vaig poder fer el passat diumenge, amb motiu de l’Aplec de Sardanes, a un grup d’amics que vénen molt sovint a les nostres festes, que són del poble d’Ullastrell, i que el diumenge passat van venir amb el seu alcalde, a gaudir del 53è Aplec de Muntanya de Canyamars, que per cert va tenir un èxit de participació. L’alcalde d’Ullastrell, que no és ballador de sardanes, però sí molt observador, em va dir que en algun moment hi havia al voltant de 200 persones ballant sardanes, i això és molta gent enganxada a una rotllana.

Com bé us dic, tot aquest indret del Molinot i del Pou de Glaç dóna un valor afegit al magnífic poble de Canyamars, que de mica en mica anirà assolint uns graus d’acceptació i referència important, dels quals estic convençut que tothom se sentirà molt orgullós

4 comentaris:

L'Albert ha dit...

D’orgullosos ja ho estàvem abans de comprar ho.

Jo estic content de la seva compra per part de l’ajuntament, ho considero un fet positiu i un encert de l’alcalde, ara el que cal es mantenir ho i amortitzar ho fent ho servir per el major numero possible de persones.
L’indret a mi m’agrada molt, i la construcció te un quel com de màgic, de lloc especial.

Tenim altres llocs també especialment bonics que estan del tot abandonats, alguns propietat del ajuntament que estan deixats i florits.

I d’altres on viuen moltes persones que cada vegada estan mes en precari, alguna vegada seria bo que es fes algun comentari explicant els motius del abandonament.

Be que fem cosses que les gaudeixi la gent i l’alcalde d’Ullastrell, pro els d’aquí també som persones i l’alcalde es vostè.

J.L.Rueda ha dit...

Josep eres un Alcalde incompetente, gastarte 450.000 euros de dinero público en la adquisición del Pou de Glaç para dedicarlo a celebrar bodas, bautizos y comuniones es un despropósito, habría sido más rentable y barato montar un Restaurante.

Canyamars tendrá un "valor afegit" cuando las calles estén arregladas y ese día no llegara hasta que tu dejes de ser Alcalde de Dosrius.

No dices más que tonterías, a veces pienso que entrenas porque es muy difícil decir tantas y tan grandes seguidas.

Le podías haber dado una vuelta por Canyamars al Alcalde de Ullastrell, para que conociera lo bien gestionado que tienes tu pueblo, llevas 12 años como Alcalde y Can Canyamars esta peor que nunca, con tu gestión el pueblo de Dosrius camina como los cangrejos, hacia atrás.

Encarna ha dit...

Personalmente,la protección del patrimonio artístico y cultural, de los pueblos no es solo de quienes son sus propietários,en cierta forma a todos nos pertenece a todas las personas por lo que nos enseñan, los modos de sustento y las costumbres,etc de varias generaciones como és el caso.Creo que ni tan siquiéra tiene un valor económico determinado,pero si un claro valor sentimental y emocial.Encuentro un acierto, la conservación y mantenimiento del pou de glaç,por ser además uno de los mejores de la Comarca y ello no es cuestionable.El asunto económico puede parecer caro o nó,se podría haber comprado a mejor precio,puede ser que sí,lo que ya consideracía algo imperdonable es que por no haber actuado se hubiera perdido como tantos otros, que conozco en la Comarca.

Anònim ha dit...

Para darle ese "valor añadido" del que habla, en el Ayuntamiento ya podrían ir diseñando pequeños planos con rutas en burros o mulas, para los más pobres, y calesitas tiradas por hermosos corceles para los "alcaldes" como usted...porque dentro de poco ese será el único medio de transporte que podrá acceder a las calles de Canyamars.
Creo que ahora no es tan consciente del estado en el que están porque ya hace muchos domingos que no va a dar la bienvenida a nuevas familias que se empadronen en el municipio, principalmente porque ya son inexistentes.
Sinceramente, hasta que el ayuntamiento esté gobernado por personas que no hagan de la política su medio de vida, estas calles seguirán estando como están...