diumenge, 21 de març del 2010

PER A MI SETMANA HISTÒRICA

El passat dimarts el recordaré, durant molt temps, d’una manera especial, ja que es va tancar un procés sobre la mobilitat a la nostra comarca.

Recordo que feia més de deu anys que en parlàvem, amb posicionaments de tota mena, per part de cadascun dels partits polítics, amb Plataformes dient la seva i amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat que ens anava mirant d’un tros lluny, amb un posicionament molt fàcil, dient: “Quan el territori es posi d’acord, després intervindrem nosaltres”.

Per fi, dimarts 16 de març de 2010, es va aprovar per part d’una majoria molt significativa, un document de mobilitat que tracta tots els elements que afecten la mobilitat de les persones: trens, carreteres, transport públic, autopistes, peatges, ...

Es tracta d’un document únic al nostre país. Hem estat més d’un any i mig treballant-hi, tot i que en fa més de deu que n’ estàvem parlant. Però aquests últims mesos han estat d’un treball intens i, sobretot, de molta responsabilitat per part dels grups comarcals amb representació al Consell Comarcal del Maresme.

Aquesta entesa pel que fa al territori, fa que les inversions es contemplin com a prioritàries i estic convençut que la línia orbital de tren, que ha d’anar de Mataró a Granollers, lligant la segona corona metropolitana, arribarà molt abans del que ens podíem pensar. Durant el 2010, es planificarà el trasllat de la via de tren que passa per la façana litoral, desplaçant-la al cor dels municipis.

El problema de connexions amb els sectors productius i els pobles de mar i muntanya es resoldrà d’una vegada per totes. El transport públic per carretera es millorarà i s’augmentarà la seva oferta i els peatges del baix Maresme tindran un descompte important per a les persones que l’utilitzin regularment.

Per la meva banda, estic molt satisfet per aquest acord assolit, ja que, a mig termini, el Maresme es convertirà en una comarca competitiva, i amb una oferta de transport públic molt interessant.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues como el documento sea como las conclusiones de la comision de las escorias vamos apañados.
De todas maneras por lo que oigo y leo me estoy quedando flipao, de entrada se pretende convertir la nacional II en un paseo y hacer una nueva carretera por encima de la autopista!!!!!!!!! ¿No es mas facil, quitar el peaje de la autopista y dejarse de tonterias? O sea invertiremos miles de millones de Euros en una nueva carretera y seguiremos consintiendo que una empresa privada siga con la concesion de la autopista INCREIBLE!!!
Tambien leo que se pretende trasladar la via de tren al centro de los municipios??? Joder pues no tengo ni idea de por donde la piensan meter ¿Que opinan los vecinos? ¿habra expropiaciones?
Linea orbital de tren Mataro-Granollers, quiza sea esta la unica cosa buena de tanto desproposito. De todas maneras de poco valdra esta linea si los habitantes de Orrius, Dosrius, Canyamars no tienen acceso en transporte publico a la misma.
No se me da a mi en la nariz que este plan no traera nada bueno.

Anònim ha dit...

Pero si no es capaz de darle servicios a las personas de la urbanizacion can canyamars ni pagandolo ellos, va a darles un tren orbital.

Se apunta a todos los banquetes y si salen bien es gracias a el y si sale mal es por culpa de los demas.

Lo peor de la politica

J.L.Rueda ha dit...

Tiene cojones la cosa... acaba diciendo "una oferta de transport públic molt interessant" y es incapaz de tener un transporte público que comunique a todos los núcleos urbanos de Dosrius.

Que a nadie le quepa dudas de que este "Plan" traerá grandes beneficios económicos.... a unos pocos, en estas movidas se mueven muchos millones y siempre se pierde algo por el camino.

Noticia que pública hoy el diario Cinco Días:
"Siete concesionarias tienen serios problemas.
Hacienda avalará a las empresas por el bajo tráfico de las autopistas"....
Sin palabras.............

Anònim ha dit...

Lástima que no hicieran un tren para llevarselo a él a las QUIMBAMBAS y lo perdieran por allí.

Anònim ha dit...

¡¡ Ave maria purissima !!

Anònim ha dit...

Sin pecado concebida.

Anònim ha dit...

Como nuestro amado lider que no tiene pecado alguno, un dia Dios os castigara por el sufrimiento que le infligis.
Dios lo protege del mal.

Anònim ha dit...

Amén

Anònim ha dit...

visca el barça.

L'Albert ha dit...

Veig que ja esteu pensant en les vacances de setmana santa.

Caray com va la cosa uns tindran tren orbital i altres tenen que comprar un 4x4 per arribar a casa, un país estrany el meu.

Anònim ha dit...

Así son las cosas hijo mío.