dimecres, 9 de febrer del 2011

En moments de crisi, potenciar la privatització de serveis?

Ja s’han començat a donar veus i ha estat el Conseller de Sanitat qui ha dit que la població comenci a fer-se assegurances mèdiques privades, ja que el sistema no podrà atendre totes les necessitats que es reclamen.

Aquest era un dels grans beneficis que havíem assolit amb el govern d’esquerres a la Generalitat de Catalunya, convertir la sanitat pública en un referent, no només a l’Estat Espanyol sinó a l’àmbit mundial.

Ens sentim molt orgullosos de la nostra sanitat, del que s’ha aconseguit i del servei que es dóna, fins i tot en aquests moments en què la situació no està per tirar coets.

Actualment, han augmentat d’una manera considerable les peticions d’intervencions de persones que s’han donat de baixa de les mútues privades i han tornat al sistema de la Seguretat Social, però anuncien retallades als hospitals comarcals i, a més a més, aconsellen, que és el que més em dol, que les persones es busquin la vida.

Una vegada més ens trobem davant d’un govern que fa una política consistent en què qui s’ho pugui pagar ho tindrà i al poble, que és qui treballa per aguantar el sistema, se li anuncien retalles en serveis tan importants com la sanitat pública.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

En el DRAE.

Demagogia:

Degeneración de la democracia, consistente en que los políticos, mediante concesiones y halagos a los sentimientos elementales de los ciudadanos, tratan de conseguir o mantener el poder.

Anònim ha dit...

Sr Jo, vd mismo dice que el Ayuntamiento no puede contratar un conserje para la escuela por los motivos que vd ha expresado. No entiendo cómo se atreve a hacer esta entrada después de haber hecho la del conserje. El problema de fondo es el mismo: no hay dinero para más. Y para intentar confundirnos, se adentra en la "ideología" demagógica. Sr Jo, los derechos los tenemos todos, pero para poder ejercerlos hay que poder pagarlos, y los que han estado administrando los últimos años los dineros públicos han sido precisamente los suyos acompañados en el trigasto por los otros socios del tripartito. No nos tome por tontos.

Anònim ha dit...

Caram, és la primera referència que fa a la política nacional, després del sopar de la Tura a Dosrius. Se li ha escapat que els socialistes s'han accidentat estrepitosament i que hi ha hagut un canvi de govern a Catalunya. Això no ho ha comentat.

Resulta que aquells que es paguen una mútua privada i contribueixen a descarregar el sistema de la sanitat pública (tot i que segueixen pagant religiosament les quotes), són el dimoni amb cua de la dreta més rància.

Els seus amics del tripartit han deixat la Generalitat com un solar. I s'han de prendre decisions doloroses que no tots poden entendre, sobretot aquells que fan de garrapates del Sistema.

La sanitat pública catalana és una cosa molt seriosa, que no ha de servir com a arma partidista.

Demagògia d'estar per casa.

JORDI FORT ha dit...

En primer lloc, puntualitzar que la sanitat pública NO la va inventar el ni el PSOE ni el Tripartit. El que sí podem asignar als governs socialistes dels darrers any es el seu enfonsament, la proliferació de carrecs de confiança ( no només el tenim a Dosrius) i la desmesurada despesa que hi ha hagut, tot, Josep gracies al Tripartit a Catalunya i al PSOE al reste d'Espanya. A qui entri ara li toca sanejar les comptes que els anteriors han considerat la seva caixa personal de despeses. No entenc com es pot criticar l'estat de comptes d'una institució que durant els darrers 8 anys ha estat administrada per els teus mateixos companys, al menys espera un temps prudencial i llavors intenta fer creure que han estat els relleus.
En la Sanitat Catalana, hem de tenir també en compte que l'assignació econòmica per ciutadà es la mateixa que en qualsevol altre lloc d'Espanya, però no es té em compte que entre Catalunya, Valencia i Madrid es porta a terma la totalitat d'investigació Sanitaria del país. També caldria fer referencia a que a Catalunya tenim moltissims jubilats que malgrat que viuen aquí precisament per tenir un bon servei sanitari, estan empadronats a Andalusia o Extremadura, lloc on reben la assignació sanitaria per ells, quen la despesa es realitza a Catalunya. La targeta de Sanitat Catalana es va posar en funcionament precisament per diferenciar el servei ofertat a residents a Catalunya dels que no ho son, teoricament per posteriorment pasar la factura del cost del servei a la comunitat del usuari, aixó evidentment no s'ha pogut portar a terme o bé no s'han pogut cobrar els serveis efectuats a persones d'altres comunitat, algune amb serveis sanitaris molt mes sanejats que el Català, doncs els seus usuaris prefereixen venir a ser visitats a Catalunya.

Que pasaria si tots els catalans anessim a fer-nos les visites mèdiques i operacions a Sevilla? Logicament el sistema andalus es colapsaria o intentaria cobrar el diferencial a Catalunya?

Josep, un consell, No opinis del que no coneixes ni en saps rès. Recorda que el carrec que tens dins el Consorsi Sanitari del Maresme, es merament honorific, no porta inherent amb ell la sabiruria del tema.

Anònim ha dit...

A mí me sorprende este señor con sus entradas en el blog. Hace un tiempo alababa la apertura y puesta en funcionamiento de la nueva zona universitaria de Mataró, cuando es totalmente privada. ¿Acaso la enseñanza en este País no ha de ser pública y gratuita?

Jordi, la Sanidad Pública está en peligro no sólo en Cataluña, lo que pasa que aquí es donde primero se ha cambiado el gobierno autonómico y se están dando las voces de alarma. Al menos esas personas a las que te refieres son españoles y poco o mucho algo habrán cotizado, ellos o sus familiares, que deben vivir en Cataluña, pero lo grave son esas personas que vienen a operarse de otros países y que con poco tiempo de estar aquí ya tienen derecho a esa sanidad pública y gratuita o derecho a una pensión por enfermedad con sólo dos meses de trabajo o las mujeres que venían a parir por los 2.5000€ y después volvían a marchar…y un largo etcétera que lo único que refleja es la mala gestión de un gobierno…¿A ver quién va a operarse gratis a los EEUU?

Y la de hospitales que se han abierto, como el de Mollet y el de Sant Just d’Esvert, o en los que se han iniciado obras como el de Badalona y Girona que se han tenido que parar porque no hay dinero. Yo me pregunto de dónde lo sacaba el Sr. Montilla. Posiblemente será otro agujero en la sanidad que tendrá que tapar el Sr. Mas.
También me pregunto de dónde salió el dinero para el Plan E, ese dinero que también usted, Sr. Jo, contribuyó a dilapidar. Porque lo que yo no sabía, y eso lo aprendí asistiendo a sus plenos municipales, es que para cuadrar las cuentas se coge dinero de presupuestos destinados a otros temas…lo malo es que ya no hay dinero en las otras bolsas, todas están vacías.

Personalmente, creo que lo que realmente está intentando hacer el Sr. Mas es evitar que se privatice la sanidad, para ello se ha rodeado de asesores que entienden del tema porque, al menos, son médicos. Pero mire a quién tenemos de Ministra de Sanidad en el Gobierno de la Nación, la Sra. Pajín…que sólo tiene la selectividad aprobada, o el Sr. Montilla que sólo era bachiller…o sin ir más lejos, usted mismo, que la única carrera que tiene es de motos. Así nos ha ido en este País con entendidos como ustedes.

No haga más demagogia criticando lo que hacen los demás y céntrese en su municipio que es lo que usted gobierna. ¿No le da vergüenza ver cómo los vecinos de Canyamars se están arreglando las calles? Sí, esas que usted prometió arreglar. Y esa rotonda donde trabajan un día sí y 20 no ¿No le molesta? Y esas escavadoras moviendo las tierras donde se supone que irá el instituto…pero qué instituto si no hay dinero…no dice usted que no se puede permitir ni un conserje. Si es que se coge antes a un mentiroso que a un cojo.
Lo que necesitamos en este País es más gente competente y menos listillos como usted.

Anònim ha dit...

Señor jo.

Estaba muy guapo estando calladito estos meses.
No lo estropee más.
Empiezan a dar asco sus argumentos que no se los cree ni usted.

Anònim ha dit...

El 80.000 € de Can Torres podria aixugar molt defícit, si no hi haguessin tantes comissions amb 18.000 € jo et faig la pista i més gran

Administrador ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
L'Albert ha dit...

La mala gestió i el malbaratament dels recursos son els pitjors enemics de la sanitat i la educació publiques ja que donen tots els arguments del mon als que ho volen privatitzar.

Els últims anys no han estat un exemple de eficàcia i eficiència, del que hem estat un referent mundial es de malbaratament i de mala gestió, moltes vegades també de fer el ridícul, una minoria de persones han entrat a la política com a conquistadors, pensant que allò era de la seva propietat, utilitzant els bens públics principalment en la seva promoció personal.

Mentint i fent demagògia han aconseguit que la majoria de la gent vegi als politics com a persones que nomes van a endur-se'n el que poden.

Ara ve una gent i diu la veritat, que el rey esta nu, que no tenim recursos per complir totes les promeses que feien els altres, no tenim per complir amb la llei de dependència, ni per ajuts als nadons, ni per moltes coses que demagògicament ens volien fer creure els anteriors gestors.

No en tenim entre altres coses per que les mesures que es tenien que prendre per fer menys greu la crisi no es prenien ja que es negava la seva existència.

La sanitat avui te unes llistes d'espera que la fan tremendament injusta ja que sobre el paper sembla que la tens pro no quan la necessites, tret que estiguis molt greu, això els que tenen influencies i no fan la cua no ho veuen,ja els esta bé, però la majoria de la gent , incloent els professionals no estan tant contents com el nostre alcalde de com funciona la sanitat a Catalunya.

La millor medicina es la preventiva, fomentar la construcció a tocar de les cases d'una planta de tractament d'escòries a cel obert, no es la millor manera de fomentar la salut, ni la publica, ni la privada.

J.L.Rueda ha dit...

El pueblo de Dosrius tiene un Alcalde que es un gañán y un ignorante.
Josep eres un caradura que vive a cuerpo de Rey a costa del "sistema", vergüenza tenia que darte escribir semejantes gilipolleces.
Tu y los que sois como tu, sois los responsables de la deuda de las administraciones y de los recortes sociales.
Si el Govern de la Generalitat quiere obtener recursos para la sanidad, que investigue el aumento de patrimonio de muchos políticos locales (incluido su partido), el que busca encuentra...
Por cierto, si no hay dinero para pagar un conserje para la escuela, es porque tu y los tuyos os lo lleváis “calentito” todos los meses, estos cuatro años de legislatura nos habéis costado a los contribuyentes de Dosrius 600.000 euros.
Eres una estafa como Alcalde.