dissabte, 11 de juny del 2011

Ja s’ha constituït l’Ajuntament

Entre el dia de les eleccions i la constitució dels ajuntaments, la llei marca que han de passar vint dies. Aquests vint dies serveixen per parlar i buscar les millors fórmules possibles per fer governs forts, fruit del resultat de les eleccions.

Concretament, el resultat al nostre municipi va ser el dels següents regidors/es: 6 PSC, 3 La PAC, 2 CIU i 2 PP. La majoria absoluta són 7 regidors/es.

L’endemà mateix de les eleccions, és a dir, el dia 23 de maig, em vaig posar en contacte amb els tres caps de llista, per veure la possibilitat d’arribar a acords i acostar línies de treball per als propers quatre anys, ja que el resultat és inamovible fins al quart diumenge de maig de 2015, que és quan hi hauran les noves eleccions municipals.

El dia següent vaig tenir la primera entrevista i el dimarts les altres dues. En aquestes tres entrevistes ja es va visualitzar que La PAC no tenia cap intenció d’entrar a l’equip de govern amb el nostre grup, tot i que el seu cap de llista va manifestar que ell entenia que la força més votada, que en aquest cas era molt clar que era el PSC, havia de governar.

El cap de Convergència i Unió, després d’una reunió molt cordial i amb molta predisposició, em va comentar que havia de fer les consultes pertinents per si s’iniciava una línia de converses, amb l’esperit d’arribar a un pacte de govern.

El Sr. Corbalán i el Sr. Serra, membres de la candidatura del Partit Popular, van exposar qüestions que consideraven importants, incloses dins del seu programa electoral. A partir d’aquí, vàrem iniciar un seguit de reunions per acostar posicions, tant d’una candidatura com d’una altra, per apropar-nos al programa que cadascuna havia elaborat.

Al cap de cinc dies de les eleccions, és a dir, el divendres 27 de maig, mitjançant una trucada telefònica, el cap de CIU em va traslladar l’acord de la seva assemblea de militants, dient-me que no creien convenient entrar a l’equip de govern amb la candidatura que encapçalo. Que ells estarien a l’oposició i que es posava a la meva disposició per parlar de qualsevol tema que es plantegés a l’ajuntament.

El dimarts dia 31 de maig, La PAC va convocar una reunió amb el Partit Popular i Convergència i Unió, amb l’esperit de buscar un acord les tres forces polítiques per fer govern a l’ajuntament de Dosrius. En aquesta reunió, segons m’han explicat, no es va arribar a cap entesa i l’objectiu va quedar abordat.

L’endemà a primera hora del matí, el cap de llista de CIU em va trucar per mirar si ens podíem tornar a veure per tornar a plantejar la possibilitat d’un pacte amb nosaltres. A poques hores de la trucada, es va fer la reunió.

La trobada va ser molt correcta i cordial, però atenent que feia uns dies que havia renunciat a fer aquest acord, nosaltres havíem fet camí amb el Sr. Corbalán i el Sr. Serra per arribar a un acord de línies de treball i responsabilitats a l’ajuntament, per a aquest mandat 2011-2015.

Com que les converses i les reunions de treball amb el PP havien estat molt fructíferes, era molt difícil explicar que es desestimaven i que es prenia un altre camí.

Fins a l’últim moment el document que s’ha anat treballant s’ha anat polint amb serrells i puntualitzacions, fins arribar a un acord definitiu.

A poques hores de la constitució de l’Ajuntament, es va signar el document de treball i responsabilitats a l’Ajuntament, que en propers dies es farà arribar als veïns pel seu coneixement.

20 comentaris:

J.L.Rueda ha dit...

¡¡¡Vaya que rápido que ha publicado la entrada!!! o bien ya la tenia escrita y programada para publicarla cuando acabase el pleno (total el guión del mismo ya estaba escrito) o bien el Sr.Jo tiene el Don de la bilocación y es capaz de estar en dos sitios a la vez lo mismo que San Francisco Javier, porque a las 13:22 horas justo se acababa el pleno y tras un rato de charlas y felicitaciones con su público se ha ido reunirse con sus regidores y con sus nuevos socios de gobierno.

En todo caso la entrada no explica nada nuevo que no se haya explicado ya en otros blogs, pero... se le ha olvidado explicar los detalles...

En fin, que me parece normal que el Jo vuelva a ser el Alcalde porque el resultado de las urnas a sido muy claro, ahora solo nos queda esperar que los regidores del PP que formaran gobierno con el, se han personas honestas y fiscalicen la labor de la Alcaldía no permitiendo que el Alcalde vuelva hacer lo que le da la gana tal y como ha hecho estos últimos cuatro años.

Por el bien de todos nosotros les deseo suerte al nuevo equipo de gobierno.

Anònim ha dit...

SI NO QUIERES CALDO TOMA DOS TAZAS AHORA AUMENTAN LOS CHORIZOS

Rafi ha dit...

Ola amigos de Dosrius,ya pasaron las elecciones,y con ellas el esfuerzo de todas las personas;regidores, afiliados, simpatizantes, "todos" hemos puesto nuestro granito de arena,con nustro esfuerzo y nuestro voto con la mejor intención y el deseo (que sin duda todos coincidimos) "Lo Mejor" para El Pueblo.
Si me preguntaran ¿cual es la prioridad que desearías que se hiciera realidad? sin duda mi respusta sería:
¡trabajar! con.........
honestidad
honradez
cercanía
humildad
perseverancia.
¡casi nada! (que es mucho)

Anònim ha dit...

Bueno a unos ya los conozco a los otros(PP) pues habra que ver, de entrada les voy a dar un voto de confianza ya que no conozco de primera mano cual fue el trabajo del SR Serra cuando fue regidor, asi que de momento y hasta que no demuestren lo contrario pues tienen mi confianza y espero que no me defraduden ni a los vecinos de Dosrius que les han votado .

Xavier Fageda ha dit...

Pel bé de tots, tan de bo que sigui un bon govern. El temps donarà o traurà raons.

Anònim ha dit...

"El Sr. Corbalán i el Sr. Serra, membres de la candidatura del Partit Popular, van exposar qüestions que consideraven importants, incloses dins del seu programa electoral" Y dónde está el programa electoral del PP?

Anònim ha dit...

teneis lo que os mereceis,a MAMARRRRRRR!!!!

Anònim ha dit...

teneis lo que os mereceis,a MAMARRRRRRR!!!!

Anònim ha dit...

El autor de este último comentario es gilipollas, mámala tú que seguro que estas acostumbrado o acostumbrada a comértelas a pares.

Anònim ha dit...

me parece que tendremas que comernolas a pares todos

Anònim ha dit...

lamentable que psc pacti amb el PP,

Anònim ha dit...

Dios los cria y ellos se ajuntan.

Anònim ha dit...

Dar de comer al hambriento.

JFG ha dit...

Buenos dias.
Si ne recuerdo mal, el señor Serrapiñana fue uno de los que inició cuando estaba en el gobierno, la odisea de Can Canyamars.
Habrá que ver que hace al repecto.
Ahora es cuando deberá demostrar realmente, de qué está hecho.

Anònim ha dit...

El señor Serrapiñana inicio por abandono el problema de can canyamars, su propuesta ahora es la que menos trabajo le da, dejar que el problema iniciado por el se lo resuelvan los vecinos, sabiendo que es imposible, el promotor es el unico que esta contento, eso y algun arreglillo tambien desde el ayuntamiento para que gane alguna querella millonaria que vaya contra el resto de propietarios es lo que podemos esperar en los próximos años.

Anònim ha dit...

El Sr Serra un chorizo con pocas luces que le gusta el Whisky. A ver que hace en 4 años.

Anònim ha dit...

Ir de bar en bar.

Anònim ha dit...

Veo que aqui hay gente que opina con logica, pero los hay que demuestran que ni logica ni educación ni cultura ni nada de nada, los comentarios os desacreditan, denunciad cosas reales, no utopias, pues todo el mundo es inocente mientras no se demuestre lo contrario, si se demuestra sere el primero en criticar.
Es una pena que en lugar de hacer proposiciones i buscar soluciones solo echemos mierda.
Un saludo

Anònim ha dit...

Buenas tardes
Haciendo alusión al último anónimo, paso a denunciar cosas reales.

Recomiendo a todos (Alcalde y regidores incluidos), que os deis un paseo por el campo de futbol de Can Batlle.
Mirad el estado en que se encuentra el campo.
Mirad en el estado que se encuentras las vallas protectoras
Mirad, donde van los niños a recoger las pelotas.
Mirad en el estado que se encuentran los vestuarios.
Preguntadles a los usuarios, qué les dijo el alcade hace ya más de un año.
Preguntadles, que mejoras se han hecho.
En los vestuarios ha habido brotes de lejionela por contacto.
Al lado del campo hay unas ratas que parecen conejos.(Por no hablar de los reptiles)
La brigada solo pasa por ahí cuando tiene que ir a echar mierda.
Algún día se hará daño alguien y luego nos lamentaremos todos.
¡¡¡NO OS PARECE QUE YA ESTA BIEN LA BROMA!!!!

Anònim ha dit...

Ahora con el Sr.SERRA se terminaran los problemas del campo de futbol, porque recalificara los terrenos para hacer casas.