divendres, 15 de juny del 2012

La sorpresa ha estat més desagradable del que ens pensàvem

Fa uns dies vaig fer un petit escrit, amb preocupació, sobre l’incompliment de la Generalitat de Catalunya pel que fa al copagament al qual s’havia compromès i pagat anys enrere, per al sosteniment de l’escola bressol. Quan els ajuntaments ens hi vam posar va ser perquè la Generalitat es va comprometre a fer una aportació que es va calcular en una tercera part de cost total. L’ajuntament havia d’aportar l’altra tercera part i les famílies la resta. Aquest càlcul, fa uns sis o set anys, era de 1.800 euros per alumne d’escola bressol i curs, que la Generalitat de Catalunya es va comprometre a donar als l’ajuntaments. Hi havia rumors que aquesta quantitat s’aniria reduint. De fet, ja ho hem notat, atès que en cursos tancats ens han donat menys diners per alumne. Per tant, de 1800 es va passar a 1600, després a 1400 i es parlava que per al curs 2012-2013 només es faria una aportació de 1.000,-- euros. Però la sorpresa desagradable és que la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, aquesta setmana, ha dit que la Generalitat només aportaria, per al proper curs, 875,-- euros per nen/a. Aquest incompliment d’acord ens trenca tots els esquemes, a més a més de ser molt difícil per a l’ajuntament poder maniobrar, ja que, per llei, hem de complir un Pla d’Estabilitat Pressupostària. Això vol dir que estem “intervinguts”, com tots els Ajuntaments de tot l'estat. Tenim un tema complicat damunt la taula.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no se com vá la cosa, ni com feu els números, 1800 euros la Generalitat, 1800 euros l'ajuntament i 1800 euros els pares son 5400 euros a l'any.

Costa el mateix una plaça de guarderia en Dosrius que una en la universitat privada, pot ser que ho feu mirar que alguna cosa grinyola.

A lo millor l'ajuntament diu que posa uns diners que desprès els treu altre vegada en concepte d'amortitzacions del immoble o alguna cosa no explica del tot bé, ja que si altres municipis en les mateixes circumstancies aguanten el servei, nosaltres amb "el millor equip" i un alcalde tan trempat i tan ben relacionat ho podem fer encara millor.

J.L.Rueda ha dit...

Pepe, habla con tus amigos de la Pedrera y firma otro convenio con ellos. Con la excusa de una ayuda económica para la escola bressoll tu sigue mirando hacia otro lado como ya has hecho anteriormente… ya me entiendes….

Por cierto, el menú de los comedores escolares es la hostia de caro para lo que les dan de comer a los chavales, a los padres os saldría más barato llevarlos a comer un menú al bar.

Anònim ha dit...

A banda de tenir un problema sobre la taula, tens alguna proposta de sol.lució per les famílies? O hauran d'assumir tota la quota directament?
Has parlat amb les famílies afectades? O simplement tancaras l'escola bressol i prou?

Anònim ha dit...

La propera entrada ja pots anunciar que l'escola Encarnació no es contruirà, ara ja tens la gent acostumada a les promeses incomplertes. O et penses que som tontos?