dilluns, 25 de juny del 2012

L’endeutament del nostre ajuntament (II)

Aquest endeutament ens permet, en un futur, continuar mantenint el municipi i els serveis tal i com tenim ara. Actualment s’està parlant molt de la modificació i la reestructuració de les administracions locals: eliminació de municipis depenent del número d’habitants, mancomunar serveis amb altres ajuntaments, passar serveis a administracions supramunicipals, ..., amb l’objectiu de l’eficiència i la reducció de costos. He llegit algun document, perquè ho segueixo amb intensitat, i les coses no estan massa clares, però un dels índex amb què es basaran per tirar endavant aquestes reestructuracions és amb el de l’endeutament, ja que un ajuntament molt endeutat és difícil que pugui donar els serveis amb tota correcció i serà quan es pot decidir buidar-lo de contingut i, fins i tot, eliminar-lo. Podem estar satisfets, perquè des de l’ajuntament hem sabut llegir aquesta conjuntura econòmica i sense aprimar els serveis hem sabut adreçar-los i millorar-los amb menys recursos. Recordo l’any 1999, quan vaig ser nomenat alcalde, en què vaig heretar un ajuntament econòmicament en fallida. Feia més de quatre anys que no s’havia pagat la recollida de les escombraries i teníem amenaces de Fecsa-Endesa de tall de l’energia elèctrica, com a conseqüència dels deutes que l’ajuntament tenia amb aquesta empresa. Des d’aleshores hem sabut viure amb austeritat, posant-nos al capdavant de la feina, ja que enteníem que d’aquesta manera aixecaríem l’ajuntament. Ara ens trobem en una situació envejable, no ho tenim fàcil, però sí que ho tenim menys difícil que altres ajuntaments. Comptem amb un endeutament saludable, però no perillós. Continuarem treballant en la mateixa línia.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Esperem a veure el de l'exercici 2012 on estará a la vista tot l'endeutament distret i no comptat que va arrosegant.
Per altre banda els pocs i deficients serveis que tenim ara es van retallan cada vegada més.
La austeritat nomes la hem vist en la prestació de serveis, molt austers i precaris.
Molts dels diners han anat a comprar terrenys al marques i a families benestants del municipi a preus de bombolla.

Anònim ha dit...

Jo no entenc ben bé a quins serveis es refereix? A la Biblioteca? a les instal.lacions esportives (en bones condicions?), a uns serveis socials a l'abast de tothom i no només de uns quants, a tot pels avis i res pels joves o nens, a una recollida de residus com cal,...? no sé a que es refereix?

Anònim ha dit...

Com pots escriure aquestes bestieses sense que et caigui la cara de vergonya. L'únic que fas es gastar diners en comprar els vots del avis i despeses de protocol injustificades. Ets un miserable sense estudis que de l'únic que va sobrat és de complexes, mala fe i supèrbia.

Anònim ha dit...

Hay que ser miserable para cobrar dietas por ir a un entierro, vayas por el motivo que vayas. Y si vas porque eres el alcalde, se podría pensar que vas al entierro sólo para cobrar las dietas, y así todo lo que se le ocurra. Por ir a comprobar las farolas una a una, kilometraje que te casco, y suma y sigue....

Anònim ha dit...

Una vegada va fer la gracia de pagar ell l'esmorçar a un grupet de persones de l'ajuntament, allo de "avui ho pago jo", a la tarda ja habia carregat el tiket com a despesa.
El més exacte hagues estat dir " ja paga l'ajuntament" els convidats es van quedar de pedra en assaventar se, actua com si fos l'amo.

Anònim ha dit...

Pineda de Mar

De los miembros de los órganos de gobierno 2011 - 1.000€, 2010 - 1.000€

Ara mireu la noticia.

http://diarimaresme.com/2012/pineda-mantindra-el-preu-de-les-bressol/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DiariMaresme+%28Diari+Maresme%29&utm_content=Google+Reader

Anònim ha dit...

L'anterior dada son les despeses i les dietes dels membres del gobern.

Atenciones protocolarias y representativas en Pineda de Mar

4,950 el 2011 i 5950 el 2010

Ara compareu amb el nostre, la despesa per habitant es practicament la mateixa 950€/any

Anònim ha dit...

Caldria tenir en compte que un 25% del municipi paga impostos, taxes i altres robatoris sense rebre cap servei en contrapartida, així es normal no estar tant endeutat. Potser hauria de dir: L'ajuntament de Dosrius te un deute de 380€ per habitant amb Can Canyamars, que porten 40 anys pagant l'iluminacio de Dosrius i Can Massuet, la neteja, reparació i manteniment de carrers, etc. sense tenir dret al mateix.

Anònim ha dit...

Ja tens raó company, el que no se es com la gent encara no l'abuchea a canyamars