dilluns, 13 de juliol del 2009

FORMALMENT JA S’HA INICIAT EL PROCÉS PER A LA CONSTRUCCIÓ DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL

Com són les coses, el passat dijous dia 9 de juliol, a les 7 de la tarda, estaven convocats tots els pares i mares que han matriculat els seus fills i filles a l’escola bressol, amb el claustre de professores i l’empresa adjudicatària de la gestió d’aquest equipament municipal.

Com bé dic, això passava a les 7 de la tarda, però al matí d’aquest mateix dia, ja teníem contactes amb el responsable d’un gabinet d’arquitectura, per encarregar-li la redacció d’un projecte de biblioteca municipal, hem connectat amb el mateix equip que ha redactat el projecte de l’escola bressol i ha fet la direcció de l’obra.

Aquest nou equipament de la biblioteca serà un edifici totalment nou i en un lloc que penso que pot ser la millor situació de tot el terme municipal, ja que a prop es construirà el nou institut i es troba en un indret ben comunicat, on hi ha equipaments importantíssims i de molt fàcil d’accés. Aquest indret no és ni més ni menys que davant de l’entrada on hi ha, provisionalment, l’escola de primària Encarnació Fonoll.

Pel que vaig captar amb els primers contactes amb l’arquitecte responsable de pensar com ha de ser aquest equipament, vaig veure que li feia molta il·lusió de pensar en un edifici tan emblemàtic, que esperem que serà molt utilitzat per tothom.

Malgrat que s’han de complir uns paràmetres, l’equip redactor té molt de joc per posar la seva visió i una de les coses que m’agrada d’aquests arquitectes, si més no del responsable, és que tot detall té la seva funció i el seu perquè, són gent que viuen amb intensitat la seva feina. Això es capta perquè quan parles amb ells t’adones que sempre van per endavant de qualsevol tema que pugui sorgir.

Amb la construcció d’aquesta biblioteca cal fer una sala polivalent, que els paràmetres marquen que sigui del voltant d’uns 60 m2, que en principi ha de servir per fer xerrades, presentacions de llibres, ..., però nosaltres intentarem anar molt més enllà i hem demanat al redactor del projecte que aquesta sala tingui funcions o la utilitat per poder fer-hi representacions teatrals d’àmbit local, és a dir, annex a la biblioteca i amb entrada independent, que hi hagi el teatre del municipi de Dosrius, una sala d’una capacitat de 150 a 200 persones, amb el seu escenari, els camerinos, etc.

Evidentment, és un projecte molt ambiciós. Fins ara dèiem que l’escola bressol havia estat l’obra més important que s’havia fet des de l’Ajuntament. Ara, el repte el tenim amb aquesta biblioteca i aquesta sala annexa.

Potser ho haurem de fer amb dues o tres fases, però dins la meva visió veig factible que a mitjà termini tinguem aquest nou equipament per a la població del nostre municipi.

9 comentaris:

OPINIONS DE DOSRIUS ha dit...

Es bueno que por fin Dosrius podamos tener una biblioteca, el señor Corbalan podra de esta forma ir a estudiar ortografía. Lo que no vemos ya tan necesario es el tema de la sala teatro, nos parece un gasto inutil de fondos públicos que podrían ir destinados a mejor equipamiento de la biblioteca. Teatros ya tenemos dos, uno en el polideportivo de Dosrius y otro en el "monodeportivo" de Canyamars, ¿para que queremos un tercero? Ah, si, perdon, como más gastemos en la biblioteca , más facil será desviar alguna cosilla, ¿No?
Ahora señor JO se le ve el plumero en todo lo que propone o hace, ya empezamos a conocerle, no hace las cosas a cambio de nada. Tambien nos gustaría saber quien son los técnicos que haran el proyecto, pues si no recordamos mal, ultimamente todos los que hacían proyectos para el ayuntamiento eran o regidores de otros ayuntamientos o miembros del partido o partidos afines, y es que cuando se trata de desviar dinero las posibilidades son muy amplias, ¿verdad?

Anònim ha dit...

Ya se que es muy importante la biblioteca y todo lo referido a cultura, queremos un municipio culto.
Pero también limpio de escorias y
con sus calles arregladas y sus contenedores nuevos y que estén cerrados para que no salgan los olores.y tantas cosa más que se están quedando aparcadas y no lo entiendo el por que ¿ sera que me falta cultura?.

Miguel Angel ha dit...

Por lo menos no nos amenaza con la subida del IBI.

Anònim ha dit...

Degut a la falta d'ingresos que està patint l'ajuntament i els ajuts que haurem de destinar a curar totes les malalties que ocasionarà la fantastica nova planta de processament d'escories que em té tant il.lusionat i ho faig per les persones, he decidit incrementar l'IBI a 300.000 euros per vivenda. Amb aquests nous fons podré crear 10 nous carrecs de concienci... vull dir carregs de confiança que vetllaran per les persones.

JOSÉ YO

Anònim ha dit...

Opinion de Dosrius, se te olvida el teatro del Centro parroquial que convenientemente arreglado daria mucho juego.

OPINIONS DE DOSRIUS ha dit...

Más motivo Homellop para no malgastar fondos públicos en otro teatro (no sabia ni que existiera un centro parroquial). No quiero decir con esto que no crea que este bien hacer más equipamientos, pero a este ritmo solo tendremos poli/monodeportivos y teatros en el pueblo y una total falta de otras cosas. Seguramente por el mismo precio podriamos tener una pista bici/peatonal desde Dosrius hasta Canyamars siguiendo caminos/riera/lateral de la carretera, con vallas de madera como han hecho en otras poblaciones y esporadicamente alguna fuente y zona de descanso, en total cuatro duros, pero no se les ocurre.

Miguel Angel ha dit...

Me han llegado noticias que esta noche le han dado el palo al local situado encima del bar de las piscinas de Can Massuet y se han llevado los ordenadores que estaban recien instalados, que esta pasando con la seguridad ciudadana por que el otro dia tambien me entere que estan entrando en las casas estando las personas dentro y a la luz del dia.
Van a hacer su trabajo o no tienen tiempo debido a que tienen que rellenar muchos informes (multas) o al final a alguien le haran daño y vendran las lamentaciones.
Trabaja por la seguridad y no te limpies la imagen tanto que eres tu el que la echa por tierra.

Anònim ha dit...

Home, com vol que l’arquitecte no estigui il•lusionat amb la que esta caient si li dona mes feina.

I a vostè li servirà per anar traient el tema durant deu anys mes en el full i els programes electorals, escolti be el que li diuen en els comentaris, te el poble fet una desgracia i pot ser que abans de anar acumulant mes despeses millor que dones els serveis que la gent es mereix no fos cas que com li va passar a l’anterior alcalde sigui altre qui faci la inauguració.

S’és ta convertint en un especialista en excuses i projectes que mai arriben i el que volem son fets i solucions.
Respectuosament
Alex

Anònim ha dit...

Sera la ruiiiina del ayuntamiento, nos va a hipotecar, pa lo que le interesa si que tiene pasta, vaya morro.