dilluns, 20 de juliol del 2009

L'ASSOCIACIONISME EN EL MOMENT ACTUAL

Des del meu punt de vista, la societat està caminant cap a un tancament de la persona, és a dir, aquell esperit de fer coses per als altres s’ha com congelat. La veritat és que sempre hi ha excepcions, però actualment és aquesta la percepció que tinc.

La participació de la ciutadania en tots els afers col·lectius ha quedat estancada i els exemples clars i quantificats els trobem a les eleccions, que cada vegada hi ha menys participació. El raonament que se’n fa és que els polítics han generat desafectació a la ciutadania, que està cansada d’aquest sistema que tants beneficis ha portat a la nostra societat. Tot i així, si mires una mica més enllà, t’adones que les AMPES, els equips de futbol, les associacions de veïns no tenen la quantitat de persones necessàries, en proporció a la població que representen i sempre estan en quadre fent les feines marcades.

El que sí ha proliferat són plataformes per anar en contra d’alguna cosa. Al nostre país tenim la Plataforma contra la MAT, la Plataforma contra el Quart Cinturó, la Plataforma que estava contra el Túnel de Bracons, la Plataforma de la Nacional II per als peatges gratuïts al Maresme i així podríem anar dient. Per tant, anar contra alguna cosa sí que mobilitza la gent. Evidentment, amb la seva raó, que no els la trauré.

Potser és una necessitat per treure’s pressió de sobre, encara que no se sigui entès en la matèria. Opinar de manera fàcil i senzilla no té cap cost i això pot treure les repressions que cadascú té dins.

Suposo que deu ser un efecte del gran progrés que en els últims trenta anys hem tingut en el nostre entorn, en el nostre país, del gran benestar que la gran majoria de gent ha assolit, fruit d’aprofitar les possibilitats que el sistema ens ha donat. Fins i tot, considero normal que la gent pugui expressar i treure les seves visions, però, atenció, d’això a faltar al respecte, a malmetre material, a perjudicar els altres, hi ha molt de tros.

Jo personalment estic molt content amb el sistema que tenim i el defensaré, intentant millorar-lo, perquè no s’ha demostrat que n’hi hagi cap altre de millor en tot el món.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Vinga home opinar de manera fàcil i senzilla es dir que les escòries son inoques, aixo es intrusisme professional, si ho son o no ho ha de dir un metge i no un tió espavilat.

El benestar ho heu aconseguit els politics professionals i els banquers, la gent treballa per pagar l’alotjament , el menjar els impostos i poca cosa mes, com si fossin esclaus, i ara ja ni per aixo, mentrestant repartiu milers de milions d’euros, vaja morro.

La ultima afirmació ja em direu si no es opinar de manera fàcil, senzilla i simplona.

Este tio esta malalt del cap.

Anònim ha dit...

I la plataforma en contra de les escories a Dosrius , pot ser encara no ho sap.

Anònim ha dit...

Progres en els ultims 30 anys, ves a ver can canñamas majo

Tu si que has progresado trabajando para el pueblo, eso si.

J.L.Rueda ha dit...

Se te ha olvidado mencionar la plataforma "SALVEM CAN FABRÉGAS" donde participa el Sr.Quitacarteles.

Estoy de acuerdo contigo:
"Per tant, anar contra alguna cosa sí que mobilitza la gent. Evidentment, amb la seva raó, que no els la trauré."

Pero deberías de aclarar que la gente se moviliza contra las injusticias y los abusos de poder, como tu dices "Evidentment, amb la seva raó, que no els la trauré".

¿Te extraña que cada vez más gente se movilice a través de plataformas?....

Pues la respuesta es sencilla, los ciudadanos estamos hartos de un sistema que se mira el ombligo y que limita la participación de los ciudadanos a votar listas cerradas cada cuatro años, un sistema donde los políticos como tu, reconocéis públicamente que no creéis en los referéndums "porque la gente no los entiende", (exceptuando los referéndums que pensáis que ganareis, en esos si que creéis). Los ciudadanos nos organizamos en plataformas, porque ya estamos hartos de que nos tomen el pelo, políticos como tu, que os llenáis la boca con las palabras democracia y libertad, pero luego tenéis miedo de un sistema de listas abiertas.... a vosotros ya os va bien como esta......

Las "plataformas" esas que tanto te molestan y que te dan repelús, son las herramientas con las que los ciudadanos/as estamos construyendo una sistema mejor, donde sea haga realidad la definición de Democracia, "gobierno del pueblo".

¿Tú estas seguro que no te traiciona el subconsciente cuando escribes?...
"Opinar de manera fàcil i senzilla no té cap cost i això pot treure les repressions que cadascú té dins"
... parece mentira, con la de tonterías que sueltas y todavia te atreves a decir eso..."inocuas"....

"Fins i tot, considero normal que la gent pugui expressar i treure les seves visions".... Pues hombre gracias por dejarnos opinar,aunque lo que no seria normal es que considerases que la gente no se pudiese expresar... ahora haber si se lo explicas a tu colega el Sr. Quitacarteles.

Y por último..."atenció, d’això a faltar al respecte, a malmetre material, a perjudicar els altres, hi ha molt de tros"....pues haber si te aplicas el cuento y dejas de tratarnos como si fuésemos idiotas,que eso si que es una falta de respeto.
Saludos.

Miguel Angel ha dit...

A riesgo de ser pesado, la gente tiene derecho a saber otras verdades y no solo la suya.
El Sr. alcalde ya empieza con el lavado de cara y desprestigio de asociaciones y plataformas.
Aqui dejo un enlace donde un pediatra oncologo explica de manera clara los beneficios sobre la salud que causan las incineradoras y los productos que generan, LAS ESCORIAS.
Ademas de estar en contra de la implantacion de esta almacen de escorias, que no se yo pero me da en la nariz que la movida esta sera mas grande de lo que nos quieren explicar y nos van a traer mucha mas mierda de la que dicen,
estoy A FAVOR DE LA SALUD y sobre todo de la de mis hijos.
No juegue con la salud de los habitantes de Dosrius por que sera usted el unico responsables.
El enlace es una de las partes de la conferencia, una vez dentro puedes buscar las otras partes.
http://www.youtube.com/watch?v=TcOUN2nps0o&eurl=http://www%

Anònim ha dit...

QUe narices tiene que ver el sistema con el estado actual del asociacionismo. No entiendo el titulo del post si luego no habla para nada de asociaciones. Le recuerdo que en este municipio del que usted es alcalde (espero que por poco tiempo mas) la mayoria de actividades ludico-culturales son organizadas por asociaciones y voluntarios sin ánimo de lucro.
Fiesta mayor de DOsrius
Fiesta mayor de Canyamars
Fiesta mayor de Can MAssuet
CUrsa popular del corredor
Feria medieval de Canyamars
Por nombrar algunas de las mas relevantes. Lo que pasa es que le jode que muchas de las mas potentes asociaciones de Dosrius estemos deacuerdo en algo y hayamos montado una plataforma para informar y crear opinion sobre un tema que es importante para nuestra salud. Un tema que usted creia pasaria inadvertido y le ha explotado en las narices.
Saludos

Anònim ha dit...

Hola,

no té cap altre discurs que demostri un mínim d'activitat inteligent???
Si no està d'acord en el que diuen les plataformes rebatiu amb arguments de pes.

TPC

Miguel Angel ha dit...

"Jo personalment estic molt content amb el sistema que tenim i el defensaré, intentant millorar-lo, perquè no s’ha demostrat que n’hi hagi cap altre de millor en tot el món"
Como para no estarlo, en el ultimo pleno le acusaron de un incremento de patrimonio, para que se explicara y lo argumentara, su defensa fue echar en cara lo del juicio de los 5 millones de euros.

Anònim ha dit...

Esperad muchachos, espperad, que cuando venga lo de la Sagrada Familia y pase algo, va a ver revuelta general.

Anònim ha dit...

A veces se escribe o te escriben, por rellenar, pero la estupidez y la prepotencia no vale la pena ni contestarla. La escoria no molesta a la escoria.

Anònim ha dit...

En fi...

Aprofitarem més el temps si resem per les nostres ànimes a algun dels Sants que ens ha fet veure en SAURON.