dilluns, 26 d’octubre del 2009

SENSACIONS DE COM ES TROBA LA CRISI QUE ESTEM VIVINT

Després de les vacances d’estiu he copsat alguns indicadors que marquen que comencen a haver-hi moviments positius en el consum, malgrat que les previsions planificades eren força negatives.

Això no treu que les persones que no tenen feina i que porten molt temps amb aquesta situació sigui dramàtic. Per aquest motiu,cal esforçar-nos al màxim per ajudar tot el que es pugui des de l’administració.

Dic que veig que s’han generat certs “inputs” que em fan ser optimista. Per exemple, el consum de venda d’aigua en alta, en general ha augmentat i els experts expliquen que és perquè la indústria torna a funcionar.

El dia a dia de les persones es veu amb més alegria i un exemple el trobem en el pont del dia 12 d’octubre, en què va haver-hi un alt índex d’ocupació a les cases de turisme rural i a molts indrets que reuneixen les característiques de descans i ofereixen llocs culturals per anar a visitar.

A la Fira del Bosc de Canyamars els comerciants varen acabar les existències i varen haver de proveir-se de més material, perquè la gent consumia i comprava a totes les parades.

De fet, diuen que hi ha un 17% d’augment de l’estalvi, que pot ser un efecte de la por de la crisi. Aquests estalvis no serveixen per comprar un habitatge ni tampoc per canviar el cotxe, però sí per donar-te els plaers de sortir, adquirir productes que fan gràcia i, perquè no, anar a un bon restaurant a fer un bon tiberi.

Jo personalment sóc optimista i ho sóc per naturalesa. Tinc la intuïció que malgrat que passarem un 2010 duríssim, per l’efecte de les persones que no tenen feina, però estic convençut que no anirem més avall i que començarem a remuntar, potser lentament, però d’una manera segura.

4 comentaris:

J.L.Rueda ha dit...

"Això no treu que les persones que no tenen feina i que porten molt temps amb aquesta situació sigui dramàtic."...
¿Soy yo que estoy tonto, o este tío se expresa con el culo?, cada día me cuesta más entender sus frases, menuda gramática que usa.......

"Per aquest motiu,cal esforçar-nos al màxim per ajudar tot el que es pugui des de l’administració".... Pues espabilate machote!!! y aplícate el cuento en Canyamars, recepciona la urbanización tal y como esta y luego arreglala poco a poco, que te has emperrado en hacerla nueva de arriba abajo y pasarnos la factura entera a los vecinos, y los vecinos lo único que queremos son unas calles sin baches, cloacas y aceras ya tenemos, mejores o peores, pero tenemos y dan un servicio.
¡¡¡ Espabilate Picaporte !!!... que te pasas el día sacando pecho y no estas por lo que tienes que estar.

Anònim ha dit...

Si, no se expresa bien, dice “la crisi que estem vivint”, deberia decir “la crisi que esteu vivint” por que él de crisis poca que nunca había ingresado tanto en su vida.

Anònim ha dit...

El que diu de l'aigua es mentida.
El que diu de la fira es fals.

Yo tambe soc optimista i penso que el proper alcalde no sera un mentider, ni un manipulador ni un farsant.

Anònim ha dit...

Gran premonició. Mirat des de juny de 2012, queda clar que tampoc serveix per fer prediccions.