dijous, 31 de març del 2011

La moguda que generen les properes eleccions municipals

Sembla ser que el 22 de maig, dia de les eleccions municipals, al municipi de Dosrius s’hi presentaran sis candidatures, perquè els electors i electores del nostre municipi puguin escollir qui defensarà millor els seus interessos, durant els propers quatre anys.

Dic sis, perquè vam ser la quantitat de persones que ens vàrem trobar la setmana passada, per fer la fotografia de rigor per als mitjans de comunicació, concretament per al diari El Punt.

Durant la curta estona que vàrem estar junts, ja vaig captar diferències de plantejaments en temes molt importants, com ara la manera de plantejar les escoles al nostre municipi.

El cap de llista de la PAC ja va manifestar que el seu grup no està d’acord amb la construcció de la segona escola de primària a can Massuet del Far.

Temps enrere, ja es va dir que aquest grup, La Plataforma Alternativa Ciutadana (PAC), apostava per la concentració dels centres d’educació al nucli de Dosrius.

Personalment defensaré que a can Massuet hi vagi l’escola de primària de 3 a 12 anys. Sí que estic d’acord en què els estudis que es cursen a l’institut, de 12 fins a 16 o bé 18 si es fa el batxillerat, es facin en un sol centre, a la zona esportiva de can Batlle.

Dic que l’escola de primària s’ha de construir a can Massuet perquè aquest nucli de població agafaria molt més dinamisme, la mobilitat que té uns costos impressionants, tant per a l’administració com per a les famílies, es reduiria d’una manera molt considerable, així com els perills que generen tants viatges fins al nucli de Dosrius per anar a l’escola.

Per altra banda, veig necessari i important que Canyamars també tingui la seva escola de primària i en el futur, si tenim una tercera escola, aquesta s’ha de construir en aquests nucli històric, però si la segona no la concentrem a can Massuet, Canyamars mai tindrà escola.

El debat està servit i tindrem ocasió que en els poc més de 50 dies que manquen per a les eleccions municipals es pugui escoltar tothom i valorar les diferents propostes.

11 comentaris:

L'Albert ha dit...

Dons dependrà molt de la planificació que es faci a llarg termini.

Si volem que la gent visqui en casses aïllades de manera que disposin d'una elevada qualitat de vida per l'espai, el contacte amb la natura i la tranquil•litat, planifiquem urbanitzacions.

Nomes te el problema que les distancies fan imprescindible el vehicle privat.

Si volem concentrar a la gent en espais mes reduïts on sigui molt mes econòmic donar serveis, fem una trama urbana.

Cada opció te cosses bones i cosses dolentes, es pot potenciar el que te de bo cada opció.

Però també podem fer un Frankestein de pedaços urbanístics portats per les necessitats electoralistes de curt plac i la demagògia fàcil, de manera que potenciem el pitjor de cada model, amb urbanitzacions sense tranquil•litat o els mínims urbanístics i nuclis urbans sense serveis o de deficient qualitat.

Pot ser el millor es seure a parlar amb les diferents opcions intentant consensuar un model a llarg plac no fos cas que d'aquí uns anys per el creixement previst de la població de dosrius, siguin aquets els nens els que pugin a can Massuet a fer classes i no estalviem cap viatge.

Seure a parlar es incompatible amb la manera en que ha portat l'ajuntament en els últims anys.

No tan sols te dificultats per contestar les instancies dels seus veïns si no que ni amb la gent del seu propi equip ha estat capaç de fer ho.
Pot ser els de la PAC i les altres formacions, menys espavilats, tinguin aquesta capacitat que els compensi els múltiples defectes que vostè els troba.

José Bonura ha dit...

Como simpre parece que el fin es como segregar Dosrius en tres poblaciones diferentes, su politica de buscar la desunion esta clara. Si toda la enseñanza se centra en un solo lugar como Dosrius en este caso, nuestros hijos se conoceran entre ellos y creceran juntos participando, insisto juntos de una convivencia unida. No mencione que la justificación son los gastos, el problema es cuando no se gestiónan los gastos de forma adecuada y se invierten en otras opciones que no tienen tanta prioridad como el transporte escolar, ejemplo el pou del glas la torre de las aguas, cargo de confianza, irregularidades demostradas en las cuentas del ayuntamiento solo en el ejercicio 2005, etc.
Deje de ser tan politico, lo de ser payes y pensar en su pueblo quedo en el olvido.

JORDI FORT ha dit...

Es mes que evident que concentrar el nucli escolar en un lloc (Dosrius), genera menys costos, malgrat el fet del despaçament. Es totalment inimaginable co-ordinar tres centres + 1 institut en una població de 5000 habitants, està clar que el sr. Jo no s'ha dedicat mai a l'ensenyament i per tant tractem un altre tema dels molts que rès no en sap. Potser fer una ullada al possible creixament demografic que es pugui preveure en el futur ens donaria una visió més realista de les necesitats del poble. Personalment, a mi, em sembla que la franja d'edats més nombroses, està entre els 11 i els 14 anys, per tant vol dir que molts dels habitants de Dosrius estaran entre els 30 i els 50 anys, un nou creixement demogràfic no es presentarà fin d'aqui a vint o trenta anys. Anem amb cura a l'hora de demanar escoles, doncs potser seria millor adecentar les que tenim i esperar una mica a veure si realment en necessitem de noves.

Jordi Reñé ha dit...

M’agradaria explicar el perquè La PAC no està defensant la posició de construir l’escola Encarnació Fonoll a Can Massuet.

En primer lloc voldria dir que la nostra posició no és per agradar més a una opció que una altre, ni un càlcul del que pot portar més o menys vots, ni el que pot agradar més o menys al Consell Comarcal. Nosaltres prenem aquesta postura desprès d’haver-la consultat amb tècnics i parlant també amb veïns.

Per una banda no podem vendre la idea de la cohesió veïnal i per l’altre defensar la creació de “ghettos” . I no em digui que ha estat el departament d’Educació qui ha escollit la ubicació, doncs aquest departament es dedica a escoltar les indicacions del Ajuntament de torn.
D'altra banda, s'ha realitzat una planificació que prevegi l’increment de necessitats de places escolars a Dosrius ?

Nosaltres apostem per que l’ajuntament defensi una escolarització 3-16 en el nostre municipi. Un projecta unificat , amb una direcció clara i concreta, des del inici de la primària fins al final de l'ESO. Dels 3 als 16 anys.
Aquesta opció si que cohesiona els veïns de Dosrius. Fa poble.
Però repeteixo aquesta no es la nostra opinió, ho és d’especialistes en el tema.

En quant al problema del transport escolar, perdoni però no desapareix, canvia en tot cas, continuarà la necessitat de autocars portant canalla a l’escola.
Que això pot ser un problema per el Consell Comarcal? Be, ja es pronunciarà , però nosaltres també i tindrem alguna cosa a dir no?
En que pot ser perillós, estem d’acord , però els veïns que escullen viure en un nucli aïllat o urbanització saben que hauran de proveir-se d’un vehicle per moure’s o que el seu ajuntament apostarà per un transport públic lògic i coherent.
I si la preocupació és tanta, caldria haver vetllat perquè la carretera de connexió estigues sempre en perfecte estat i s'hagués cuidat que en aquesta es circules amb la màxima seguretat, cosa que creiem es obligació de qui està al front del municipi.

Ah, per cert, deu vostè tenir estudis molt recents, referent al creixement demogràfic de Canyamars per poder dir, millor insinuar, la possibilitat d’un altre escola a aquest nucli.

Som al segle XXI i a Dosrius, encara que no es vulgui, també estem immersos en una crisi que perdurarà durant anys. L’administració pública, que no els contribuents, està en fallida tècnica. Hem de ser coherents i pensar en agrupar serveis, per tal que sigui possible mantenir-los.
Qualsevol altre manera és vendre fum, i la veritat això ha estat una cosa que s’ha fet durant molt de temps, però ara la clientela s’ha fet gran i ja pensa per si sola.

Jordi Reñé

Anònim ha dit...

A casa, amb la dona, ja no mirem la tele. Trobem molt més creatiu el blog de l'Alcalde.

Ens hem organitzat per torns, amb la dona i la canalla, davant de l'ordinador, i quan publica un nou escrit, ens avisem i ens movilitzem tots, amb il·lusió: "En Josep ha tornat a escriure!" "Ja tornem a tenir una nova reflexió del nostre guia espiritual!"

I es que estem tant bé, quan sentim l'escalf de les seves paraules i la saviesa de les seves idees...

Sempre vetlla per tots nosaltres: Fa el menjador social pels pobres de Dosrius. Ell mateix està decidit a donar-nos la sopeta amb la cullera. També farà l'escola a Can Massuet pensant en els pares, que no s'hagin de desplaçar tant i tant lluny, a Dosrius. I és que va tant cara la benzina! Es sent orgullós dels veïns de Can Canyamars perquè s'arreglen els carrers ells tots sols; ell, però, hi ha tingut a veure perquè els ha fet entendre que així ho havien de fer. I les escòries? Quan va saber que eren més dolentes que el pa de al benzinera de Dosrius, va decidir que "L'Ajuntament ha dit no a les escòries".

Tenim un gran Alcalde. El votaré, perquè els altres, segur que ens volen enganyar. Ell, en canvi, treballa per tots nosaltres.

Marxo, que tinc la llet al foc.

Anònim ha dit...

Ja es ben cert el que dius, a casa tenim una foto seva sobre el llit, ens dona pau.

Els veins de can canyamars ara estan mes prims i els ha baixat el colesterol gracies en josep que els fa fer gimnasia, son uns desagraits.

Anònim ha dit...

Jugar amb l'ensenyament i la cohesió de les generacions futures a canvi dels quarte duros del transport escolar és vergonyós.
Qui viu en una urbanització ja sap que s'haurà de desplaçar amb cotxe o autocar.
La prioritat és l'organització dels centres educatius i la cohesió dels nostres nens i joves.
Desviar el discurs és una demagògia que no ens podem permetre.

Anònim ha dit...

!! Te cada acudit en Pep, es el que mes m'agrada, la gracia que fa.

Anònim ha dit...

Curiosament en Pepico es refereix unica i exclusivament a la PAC, busca un element de controversia per copsar l'atenció dels ciutadans de Can Massuet en contra de la proposta de centralitat eduactiva. Reflexiono i valoro per una part, la PAC ho fa be, estem en el bon camí, de sis candidats et fitxa en els nous, els que podem donar-li mals de caps, troba el fill conductor, i dona la volta al seu programa electoral, el PSC no volia escola a Can Massuet, tampoc el seu regidor d'educació que tenia molt pactat el lloc a Dosrius. Ara fam com el PP amb CiU que donen suport al govern front a Madrid per reclamar que no tingui que complir la reducció dels pressupostos, quan al tripartit ni aigua. Sr. Jo se'l veu el llautò, la pena per vostè és que a la PAC no pot afectar-li les seves aliançes fora del poble amb d'altres imnombrables partits.
Insisteixo, quan parla de la PAC, amb la seva manca d'habilitat, la seva tossudessa, incapacitat, fa cada vegade que més i més ciutadans els puguin votar, ha obert la caixa dels trons. Per cert, compta ja amb el suport del PP al poble, perquè la gestió d'aquest ultims dos anys del seu representant al plens i la extreta col.laboració en situar-se sempre al seu costat a estat patètica i digna de gravar-la per fer-la veure als votans peperos. Llastima que els plens no es graven, encara que això a vostè li importa una m..

Un votant de la PAC, de Can Massuet que li asegura que ja te més de 50 vots prospectats. Quin maig que li espera.

Anònim ha dit...

Em pensava que quan els veïns d'un nucli urbà tenen escola, com seria el cas de Can Massuet, l'administració ja NO té l'obligació de posar un servei de transport escolar. M'equivoco? Així segur que surt molt més a compte a la pròpia administració.

Anònim ha dit...

Aquest tió es uno es estupit.
Visca La pac!!!