dilluns, 14 de novembre del 2011

UNA ALTRA FESTA MAJOR D’HIVERN

Aquest cap de setmana passat hem tornat a celebrar la Festa Major de Sant Iscle i Santa Victòria, la que anomenem d’hivern. Una festa que al meu entendre s’ha de tornar a reinventar, ja que alguns dels actes que es varen organitzar, malgrat ser molt interessants, no tenien la participació de públic que es mereixien.

Per altra banda, sí que n’hi ha d’altres que mereixen tenir continuïtat. Tot i això, tant el format com la definició d’aquesta festa major d’hivern de Dosrius penso que s’ha de posar sobre la taula i la comissió organitzadora d’aquests esdeveniments ha de donar-hi voltes per definir-la de nou.

Però la que hem fet ja l’hem viscuda i ressaltaria tres o quatre actes que contemplaven el programa i que cal remarcar. Tant el divendres al vespre com el dissabte al matí vàrem viure amb l’Ernest Borràs. Va ser Interessant escoltar, sentir, estar al costat de l’Ernest i de la Berta captant les seves obres i, sobretot, els seus valors i plantejaments de la vida.

El dissabte al vespre va tenir lloc el sopar i el ball. Aquesta festa va ser molt digne, ja que per un preu econòmic vàrem tenir un sopar fet exclusivament per la comissió de festes, coent les mongetes, les botifarres i els llardons, amb l’esperit de reduir costos i despeses. Tot això a base del seu sacrifici, esforç i treball. La nit es va viure amb molta intensitat, tant el sopar, com el ball, com la relació entre les persones. Es veia un pavelló animat, alegre i que la gent s’ho passava molt bé.

El diumenge al matí va tenir lloc la Fira d’Entitats, que a causa de la pluja es va haver de fer al pavelló. També es van experimentar molt bones sensacions, ja que la gent estava animada. En aquest acte es va poder comprovar el gran capital de patrimoni que tenim, que és el món de les entitats, sigui quina sigui la seva finalitat. Va ser un matí intens. També cal ressaltar que arreu del poble hi havia persones que es varen apuntar a la cursa popular d’orientació. Tot i plovent, podies veure i captar la seva concentració per cercar les fites que l’organització va instal•lar.

El diumenge a la tarda es va acabar la festa, amb la ballada dels gegants, la festa infantil i la típica xocolatada, que va tancar els actes.

Com bé dic, ja n’hem passat una altra, ara cal preparar la següent, que ja serà l’any vinent.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo no entiendo como un personaje como éste, con el peso político que supongo que tiene dentro de su partido, sea incapaz de hacer la más mínima referencia a las elecciones del domingo y, ni tan siquiera, pedir el voto para su partido.

La verdad es que no deja de ser un aprovechado. En su día se afilió al PSC porqué en Dosrius ya estaba ocupado CiU y ERC.

Como que ahora le da vergüenza ser socialista, vistas las encuestas y los últimos 8 años, ahora se dedica a hablar de Festes Majors.

Lo que hay que hacer, Josep, para poder comer un plato caliente...

Jordi Cros ha dit...

I a sobre ho reconeixen.

http://2.bp.blogspot.com/-1_eWbLFokwI/TjGnw0X7QMI/AAAAAAAAAL4/Nppz6AycNBk/s320/unmunicipi.jpg

Anònim ha dit...

Que mala es la miseria.

Anònim ha dit...

El problema es la manca d'organitzacio i la pesima comunicacio dels actes per part dels responsables de l'Ajuntament. Sort n'hi ha de la gent de les associacions en general, sino aquest poble estaria mort.Sou una xacra.

Anònim ha dit...

"Cada pueblo tiene los gobernantes que se merece".

W.Churchill

Mientras se le permita y algunos le voten, será lo que merecemos.

J.L.Rueda ha dit...

"Él puede parecer un idiota y actuar como un idiota. Pero no se deje engañar. Es realmente un idiota."
Groucho Marx (1890-1977)

"La Democracia son dos lobos y una oveja votando sobre qué se va a comer. La Libertad es la oveja, armada, impugnando el resultado."
Benjamin Franklin (1706-1790)

Anònim ha dit...

Mireu, en Josep fá unes festes com ningú, cada vegada temin més actes espectacles i vermuts, mès que ciutats com Barcelona a la que guanyem en actes per habitant.

Ell forma grans equips que son capaços de donar de sopar a mes de 300 persones en uns minuts i fa uns discursos que fan goig.

Som afortunats que hagui dedicat la seva vida al servei del nostre poble una persona que se la rifa el partit i la empresa privada.

Les generacions futures posaran el seu nom a una avinguda o a un carrer com ja la te el marques de castell Dosrius.

JORDI FORT ha dit...

Tenim un carrer que es diu Agatha Ruiz de la Prada?

Anònim ha dit...

Carrer Alcalde Jo, pages, diputat i cargolaire.